Valoració de la temporada 2013

A poc més d'una setmana d'engegar de nou la màquina de l'atletisme colomenc, es necessari girar el cap i valorar que tal ha anat la temporada.


VALORACIÓ GENERAL

Estant desterrats com ens trobem en la instal·lació esportiva Nicolàs Longarón, la principal ocupació i preocupació dels responsables de la UCA i l'Escola sempre ha sigut que els nostres nois i noies s'hi enganxessin a aquest meravellós esport de l'atletisme. I aquesta temporada podem estar satisfets perquè hem aconseguit que 98 nois i noies de la ciutat de Santa Coloma i de l'entorn s'integressin en la nostra entitat. Ens hem quedat molt a prop de la xifra màgica del 100, xifres que no es recorden al club des de temps molt llunyans. Des de la temporada 2009 hem augmentat el número de inscrits a l'escola un 227,9% (veure evolució al gràfic)


Així mateix, aquesta temporada hem constatat un increment del nombre d'alumnes que han participat periodicament en les diferents competicions de la temporada (cros, pista coberta i aire lliure). Tot i que aquest punt ha de ser el principal objectiu per als pròxims anys i passar d'unes dades de participació actuals d'un 47% a apropar-se a la xifra del 70% de nois i noies competint al llarg de la temporada. 

RESULTATS ESPORTIUS

La temporada 2012 - 2013 ha sigut sense cap mena de dubta la millor temporada en quant a resultats esportius aconseguits per els nostres atletes, des de la fundació de la ECA al 1995. Per primera vegada s'ha aconseguit que en tots els campionats d'Espanya de les categories de promoció (Cadets, Juvenils i Juniors) hi participés al menys un atleta de l'ECA. A més a més s'ha aconseguit 19 places de finalista (8 primers classificats) en els diferents campionats de Catalunya i Espanya celebrats. I un total de 9 medalles han anat a parar a atletes nostres. 

Quadre resum dels resultats aconseguits en els diferents campionats. Temporada 2012 - 2013

CONCLUSIONS

El balanç ha sigut molt positiu tant en quant al número d'alumnes com en els resultats aconseguits, que tot i no ser el principal objectiu d'aquestes etapes, si que ens informen que anem per el bon camí i reforcen la filosofia escollida per l'Escola per fer arribar l'atletisme als nens colomencs. A més a més, no hem d'oblidar que estem desterrats a una instal·lació transitòria, però que gràcies a l'esforç de la junta directiva s'ha aconseguit acondicionar mínimament (gàbia de llançaments, zona de salt de llargada, alçada i perxa). Això ens fa pensar en les ganes d'atletisme que té la ciutat i ens fa persistir en la lluita per aconseguir finalment una instal·lació digna per la ciutat, on poder continuant promocionar l'esport en general i la pràctica de l'atletisme en particular per aconseguir uns futurs ciutadans actius, sans i amb valors tant importants per la vida que transmet l'esport. Aquest es el nostre objectiu!

Us esperem a tots per a la temporada 2013-2014. Lo millor encara està per arribar!



Comentaris