Octubre 2023 - #NewsletterECA

 

Benvolgudes famílies, un cop superades aquestes primeres setmanes de la temporada, iniciem un any mes la nostre #Newsletter mensual. Com sempre, a través d'aquesta, informarem mensualment de la informació indispensable que les famílies heu de conèixer de cara a les setmanes seguents (competicions, events de l'escola, comandaments de roba...).

D'aquesta manera, començem aquesta temporada 2023-24 amb la primera newsletter sobre el proper mes d'octubre on us informem dels principals aspectes destacats que heu de saber de cara a aquest mes:

  • Grups 2023-24 i període de pagament curs 2023-24.
    • Modificació en l'horari d'entrenament de la categoría S16.
  • Samarretes ECA
  • Víes de comunicació ECAtletisme 2023-24.
  • Reunions de pares d'inici de temporada.
  • Competicions: Introducció de la temporada, plantejament del calendari i primeres competicions.

Grups 2023-24 i període de pagament de la matrícula.

Durant aquests primers díes s'han organitzat els grups que s'estableixen per el transcurs de la temporada. És important que, en el cas de voler realitzar modificacions (canvi de grup o canvi de torn), us dirigiu directament a l'oficina del club, des d'on controlem les llistes i repartim de forma equitativa els grups. En el cas de que hi hagin plaçes lliures en el grup en el que es solicita el canvi, farem el possible per adaptar-nos a les vostres circumstàncies.

Recordem també que, per completar o actualitzar les dades personals per la temporada 2023-24, és imprescindible entregar el full d'inscripció degudament complementat.

Full d'inscripció temporada 2023-2024

Respecte al període de pagament, un cop finalitzades les primeres setmanes de prova, establim de l'1 al 10 d'octubre per realitzar el pagament de la temporada 2023-24. Recordem que aquest es pot realitzar de forma anual o trimestral/fraccionada (depenent la categoría). Tot i això, per aquells que ja tingueu clar que voleu formalitzar la vostra plaça a l'escola, ja podeu procedir a realitzar el pagament de forma presencial a l'oficina del club (en efectiu) o mitjançant transferència bancària i enviant el comprovant a ucatletisme@gmail.com (adjuntem número de compte).

Número de compte: BBVA ES55-0182-0835-23-0201689059

Adjuntem també el cuadre de preus per la temporada 2023-24:
        

Finalment, volem comunicar també un canvi important en els horaris d'entrenament que afectarà a la categoría sub16-18 a partir del dilluns 2/10, els quals avançaràn l'hora d'entrenament 30' passant a fer de 17:30 a 19:00/19:30 (abans entrenaven de 18:00 a 19:30/20:00).

Samarretes ECA 23-24

Com cada any, tots els nois i noies de l'escola tindràn una samarreta de màniga curta i una samarreta de màniga llarga. Un cop finalitzat el primer mes d'activitat i el període de prova, en quant arribi el comandament de les samarretes d'aquesta temporada, els mateixos monitors i monitores portaràn els grups a l'oficina, on es repartiràn les samarretes en funció de les talles indicades al full d'inscripció.

En cas de que algun nen o nena no estigui el día que es reparteixen les samarretes, podrà passar a buscarla per l'oficina del club els dies seguents. També serà possible cambiar la talla de la samarreta a l'oficina del club en cas de que aquesta no sigui la correcta.

Víes de comunicació ECAtletisme

La comunicació amb les famílies es un dels aspectes mes importantes per al funcionament de l'escola al llarg de la temporada. A continuació, us expliquem quines son les diferents víes de comunicació a través de les quals podeu estar actualitzats sobre el día a día de l'escola:

  • #NewsletterECA Publicacions mensuals en format de newsletter en les quals informem de forma general, dels aspectes més destacats a tenir en compte en les properes setmanes (períodes de pre-inscripció, canvis en horaris d'entrenament, events de l'escola, competicions...). La newsletter s'envia mensualment al mail que cada família ha proporcionat a les dades del full d'inscripció (es possible que arribi a la carpeta d'spam).
  • Canal de Telegram ECAtletisme A través d'aquest canal de telegram, informem també d'aspectes importants de caràcter general (publicació de newsletter, cancelació d'entrenaments per motius extraordinaris...). Podeu unir-vos a través del seguent enllaç.
Canal de Telegram ECAtletisme
  • Grups de Whatsapp Format per els monitors de cada categoria, a través d'aquests grups de whatsapp, els monitors transfereixen informació important específica de la categoría en questió (inscripció a competicions, festes de final de temporada, material específic necessàri...). Si encara no esteu en el vostre grup corresponent, demaneu el telèfon als respectius monitors i ells us afegiràn als grups de la temporada 23-24.
  • Xarxes Socials A través de les xarxes socials de l'escola (Instagram - @ecatletisme), també compartim informació rellavant de caràcter general així com fotografíes, vídeos i resums d'events i competicions.
Paralelament, com sempre, podeu contactar amb nosaltres a través dels correus ucatletisme@gmail.com o ecatletisme@gmail.com, o en horari d'oficina presencialment al camp d'atletisme antonio amoros o per telèfon al 93 516 91 39.

Horari d'oficina:
Matins: Dimarts, dimecres i dijous de 8:00 a 13:00
Tardas: Dimarts i dimecres de 17:00 a 20:00, dijous de 17:00 a 19:00

Reunions amb famílies temporada 23-24

Com cada any, un cop arrencat el curs i tots els grups están majoritàriament formats, realitzarem una reunió de presentació de temporada on el director de l'escola explicarà a totes les famílies que vulguin participar, els objectius i les línies de treball de la temporada 23-24, aspectes importants a tenir en compte i intentarà resoldre els dubtes i preguntes que les famílies pogueu tenir.

Es realitzarà una reunió per torn:

  • Torn de dilluns-dimecres: 9/10 de 17:30 a 18:30
    • 17:30-17:50 minis i sub10
    • 17:50-18:10 sub12 i sub14
    • 18:10-18:30 sub16 i sub18
  • Torn de  dimarts i dijous: 10/10 de 17:30 a 18:30
    • 17:30-17:50 minis i sub10
    • 17:50-18:10 sub12 i sub14
    • 18:10-18:30 sub16 i sub18

Temporada de competició 2023-24

La competició es una part important en el nostre esport, i com a tal, es un aspecte fonamental a treballar desde les categoríes de promoció. És així tant desde el punt de vista de la formació dins de l'esport, com desde la transmissió de valors específics de l'atletisme.

A l'Escola plantejem la introducció a la competició a partir de la categoría sub10, d'aquesta manera, desde aquesta categoría, en el preu de la matrícula es troba inclós el cost de la llicència federativa a través de la federació catalana d'atletisme. Aixó permet a tots els nens i nenes de l'escola participar en les diferents competicions programades dins del calendari federatiu a nivell català en les seves respectives categoríes.

Tot i això, si bé el format de competició a l'atletisme es símple (guanya el que corre/salta/llença mes), l'organització de la temporada no ho és tant. Fet que provoca que molts cops, a les famílies els hi sigui complexe seguir el sentit del calendari i el motiu d'algunes competicions.

Aquesta temporada volem donar una petita empenta a la participació en competicions oficials de promoció, donat que, tot i ser una de les escoles amb mes volum de nois i noies de catalunya, sempre ens ha costat transferir aquest volum al panorama federatiu català. D'aquesta manera, volem començar per explicar a totes les famílies de l'escola de forma fàcil i senzilla, com s'organitza la temporada de competicions de promoció dins de la Federació Catalana d'Atletisme, i quin es el paper que hi juga la ECA com a Unió Colomenca d'Atletisme.

Llicències temporals 2023

Començant pel principi, mentres que a l'escola ens organitzem en temporades escolars (de septembre a juny), la federació catalana d'atletisme s'organitza en temporades anuals (de gener a desembre). Aquest desajust, a la pràctica, només afecta a aquells atletes que, sense tenir llicència de la temporada anterior, s'apunten per primer cop a l'escola entre els mesos de septembre i desembre. En aquests casos, donat que les noves llicències es tramiten al desembre, no podràn participar en competicions oficials fins al 2024. Tot i això, en cas de que, tot i ser nous, vulguin participar en competicions abans de 2024, existeix la possibilitat de, pagant un extra d'11e, tramitar una llicència temporal que els hi permeti cubrir el que resta d'any 2023.

Organització del calendari de competició

A part del desajust pel que fa a la tramitació de la llicència, la diferència temporal entre temporada escolar i federativa no afecta a l'organització de la mateixa. A la pràctica, podem dividir la temporada d'atletisme en dues parts:

  • Temporada d'hivern
  • Temporada d'estiu
La temporada d'hivern comença a l'octubre i finalitza al març. Aquesta engloba competicions de cross i competicions de pista coberta.
  • Cross: Curses en línia disputades en terreny natural (parcs, camps, muntanyes...). Dins de l'escola la temporada de cross es redueix a 3 competicions oficials:
    • Cross antoni amorós (29/10/2023): Cross clàssic de la nostra ciutat, organitzat pel nostre club, i una oportunitat perfecte per iniciar-se en la competició en aquesta disciplina o competir amb nens i nenes de les diferents escoles de la ciutat.
    • 45è Cros Vila de Castellar (3/12/2023): Cross federat dins del circuit català de cross organitzat per la federació catalana d'atletisme. En aquest cross hi podràn participar tots els atletes de l'escola desde categoría sub10 fins a sub14. Aquells atletes que es classifiquin entre els 15 primers de la categoría, es classificaràn per participar en el campionat de catalunya de cross.
    • 53è Cros Ciutat de Mataró - Campionat de catalunya (14/1/2023): Tots aquells atletes que s'hagin classificat entre els 15 primers en el cross de castellar, podràn participar al Campionat de Catalunya de cross per categoríes.
  • La pista coberta: La temporada de pista coberta comença a l'octubre i finalitza al març. Es basa en diferents competicions en les que es realitzen les proves específiques de la pista coberta (curses, salts i llançaments). Dins de la temporada trobem diferents fases en funció dels tipus de competicions:
    • "Fase Inicial/Competicions classificatòries": Durant la fase classificatòria es realitzen diferents competicions, en les quals, l'objectiu és aconseguir les millors marques possibles en el màxim nombre de proves diferents. Quant millor siguin les marques aconseguides en el màxim nombre de proves possibles, més possibilitats hi han per classificar-se per les competicions de la fase final.
    • "Fase Final/Campionats": En la fase final, trobem els campionats de catalunya per categoríes, podem diferenciar entre dos tipus:
      • Campionats de Catalunya per Clubs en Pista Coberta: Per nosaltres, un dels objectius mes importants de la temporada. Competicions per equips en les quals cada integrant del mateix competeix en una prova i, en funció del resultat, aconsegueix un número determinat de punts per l'equip. El resultat final de l'equip s'obté a partir de la suma de punts aconseguits per tots els integrants de l'equip. Per participar en aquests campionats, cal classificar-se entre els 12 millors clubs de catalunya de la categoría. Aquesta classificació es realitza a partir de les millors marques aconseguides per atletes de cada club en les diferents proves durant les competicions de la "Fase inicial".
      • Campionats de Catalunya Individuals en Pista Coberta: El segón principal objectiu de la temporada son els campionats de catalunya per categoríes. Aquests s'organitzen en dues fases:
        • Fase prèvia: Els 32 millors atletes amb les millors marques assolides durant les competicions de la "Fase inicial" en cada prova es classifiquen per competir en la jornada prèvia. Els 16 millors de la competició es classifiquen per participar en la jornada final en la respectiva prova.
        • Fase final: Els atletes classificats en la jornada prèvia competeixen en la jornada final pel títol de campió de catalunya de la categoría en les respectives proves.
Un cop finalitzada la temporada d'hivern, s'inicia la temporada d'estiu. Aquesta comença al mes d'Abril, finalitza al mes de Juny i engloba només competicions de pista a l'aire lliure. De la mateixa manera que la temporada de pista coberta, trobem diferents fases en funció dels tipus de competicions:
  • "Fase Inicial/Competicions classificatòries": Durant la fase classificatòria es realitzen diferents competicions, en les quals, l'objectiu és aconseguir les millors marques possibles en el màxim nombre de proves diferents. Quant millor siguin les marques aconseguides en el màxim nombre de proves possibles, més possibilitats hi han per classificar-se per les competicions de la fase final.
  • "Fase Final/Campionats": En la fase final, trobem els campionats de catalunya per categoríes, podem diferenciar entre dos tipus:
    • Campionats de Catalunya per Clubs a l'Aire Lliure: Per nosaltres, un dels objectius mes importants de la temporada. Competicions per equips en les quals cada integrant del mateix competeix en una prova i, en funció del resultat, aconsegueix un número determinat de punts per l'equip. El resultat final de l'equip s'obté a partir de la suma de punts aconseguits per tots els integrants de l'equip. Per participar en aquests campionats, cal classificar-se entre els 12 millors clubs de catalunya de la categoría. Aquesta classificació es realitza a partir de les millors marques aconseguides per atletes de cada club en les diferents proves durant les competicions de la "Fase inicial".
    • Campionats de Catalunya Individuals a l'Aire Lliure: El segón principal objectiu de la temporada son els campionats de catalunya per categoríes. Aquests s'organitzen en dues fases:
      • Fase prèvia: Els 32 millors atletes amb les millors marques assolides durant les competicions de la "Fase inicial" en cada prova es classifiquen per competir en la jornada prèvia. Els 16 millors de la competició es classifiquen per participar en la jornada final en la respectiva prova.
      • Fase final: Els atletes classificats en la jornada prèvia competeixen en la jornada final pel títol de campió de catalunya de la categoría en les respectives proves.
Per tenir tota la informació sobre la temporada de competicions recordeu que es molt important formar part dels grups de whatsapp de les respectives categoríes.
Per qualsevol dubte o questió relacionada amb l'inici dels entrenaments, podeu consultar-nos via mail a través de l'adreça ecatletisme@gmail.com o de forma presencial o per telèfon a la oficina del club a partir del 5 de setembre en els horaris habituals!


Coordinació Escola Colomenca d'Atletisme
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Email
 Podeu contactar per mail a ecatletisme@gmail.com o al telefon 935169139

Comentaris